De er nu dygtige, de postbude

Det er heldigvis meget sjældent, at breve ikke kommer frem. Især i vores del af verden. Postvæsnet fungerer, og skulle det ske, at det ikke gør, er det nærmest et chok. Men en sjælden gang imellem går det galt, selv for det bedste postvæsen.

Der dukker gamle postsække op fra gemmerne, der indeholder gamle breve, og modtagere og afsendere efterlyses verden over. Det er et kuriosum, når det sker, og det er spændende med de mange gamle breve, og hvad de nu kunne indeholde.

Men selv et postbud kan give op og komme på afveje. Det er så specielt, at en sådan nyhed går hele verden rundt.

Men langt de fleste breve kommer ud. For i sne, regn eller slud, posten skal ud, som det siges. Den spændende historie findes heldigvis på et museum. Et sted hvor brevet i sig selv er på vej hen, men hvor du også allerede kan finde meget andet spændende.

Telefonen er der også

Nokia lavede nogle klassiske telefoner, der bare virkede. Meget imponerende og holdbare. Men nu om dage dur de ikke til noget længere. Der er en lille skærm og intet internet. Den er slet ikke så gammel, men teknologien er. Den er kommet på museum.

Det er ikke til at sige, hvilke andre ting, der havner på museum. Udviklingen fortsætter, og det meste forældes meget hurtigt. Derfor er det vigtigt at gemme det for eftertiden, så alle kan lære, at smartphones og e-mails faktisk ikke er ældre, end de er.

Her kommer Post- og Telemuseet, Enigma, ind i billedet. Her kan hele historien opleves, og i takt med, at det nye også forældes, kan det få en plads ved siden af alle forgængerne. Der er så mange spændende ting i en historie, der starter med pergamenter og det skrevne ord, til den måde vi kommunikerer på i dag

For det vigtigste er at holde sig for øje, at kommunikationen altid vil være der.

saturation