Lær dit barn om kommunikationens historie

Medierne er fyldt med historier om børn, der sidder dagen lang – og ofte også natten – med næsen begravet i skærmen, hvad enten det er deres Ipad, smartphone eller noget andet – og om, at de forsømmer at være en del af ‘det virkelige liv’. Hvad man end kan mene om det, så er disse børn en del af den moderne verden, hvor kommunikation oftest er noget, der foregår via skærme og på anden digital vis.

Kommunikation gennem tiderne

Måske har dine børns medieforbrug fået dig til at tænke på, at det kunne være en god idé at lære dem lidt om, hvordan kommunikationen har udviklet sig gennem tiderne. Det kan du for eksempel gøre ved at tage dine børn med på Post- og Telefonimuseum, hvor der er mulighed for at få en gennemgang af, hvordan kommunikationen har udviklet sig gennem århundrederne: Fra postdiligencen over opfindelsen af telegraf og telefon til vore tiders digitale kommunikation.

Derhjemme kan du indrette børneværelset eller legerummet, så det også understøtter dette tema. Find flotte og illustrative plakater på webshoppen Gallerix, hvor der er et hav af motiver at vælge imellem. Du kan vælge plakater, der lægger sig op ad kommunikationstemaet rent motivmæssigt – og på den måde kan I få noget at snakke om, når I derhjemme skal fortsætte samtalen om, hvordan man bedst muligt kommunikerer med hinanden.

Til alle tider har de ældre generationer haft deres meninger om, at de unge ikke forstod at samtale eller kommunikere ordentligt, men i stedet fordybede sig i deres egne sager og måder at gøre tingene på. Sådan vil det sikkert også være fremover, men ved at snakke sammen om, hvordan vi mennesker har udviklet vores kommunikation og redskaberne dertil, kan der måske nemmere bygges bro over generationskløfterne.

saturation