Postkasser i Danmark

Har du lagt mærke til, at der i dag findes færre og færre offentlige postkasser i Danmark? Det er naturligvis en konsekvens af, at vi ikke længere sender så mange breve. De postkasser, der er tilbage, bliver heller ikke tømt så ofte længere, og man skal sommetider kigge langt, før man finder en postkasse, som man kan putte et brev i.

Det er en skam, at vi ikke sender så mange breve til hinanden mere, men det kan vi blandt andet rode bod på ved at købe lidt flere Julegaver til hinanden. Da julen snart nærmer sig, er der rig mulighed for at købe nogle gode gaver til dem, man holder af. Man kan også sende en pakke med posten, hvis man ønsker, og her behøver man ikke putte pakken i en postkasse – der er nemlig mulighed for at sende passer fra det lokale posthus.

Engang sendte vi mange flere breve til hinanden, og den gode, gammeldags postkasse tager man ikke fejl af. Den findes stadig derude, men vi er ikke så flittige brugere af den, som vi var engang. Det er jo på mange måder ærgerligt, men da det er en del af udviklingen, behøver vi ikke være kede af det. Og heldigvis, så er der jo stadig postkasser derude rundt omkring, men vi tror, at der en dag ikke længere vil være postkasser overhovedet. Til den tid vil man kunne finde alle postkasser på museer rundt omkring i landet, og der findes jo allerede flere postkasser, som det er muligt at se på museum. Måske vil det endda kommet så vidt, at man en dag vil være forundret over, at der nogensinde har været postkasser i Danmark. Vi er sikre på, at den dag vil komme, hvor alt foregår elektronisk og digitalt, og der ikke længere er brug for postkasser. Det vil naturligvis også være sørgeligt, for vi mener ikke, at der er noget bedre end et håndskrevet brev. Det er langt mere personligt, og når man modtager et brev, der er håndskrevet, føles det som om, at der virkelig er tænkt på en. Ja, det føles faktisk langt mere kærligt, og det er noget, vi kan lide.

Indtil da kan vi glæde os over, at der stadig er postkasser derude, og det vil der nok være nogle år endnu, inden de for alvor havner på museum. I Danmark har man kunnet sende fysiske breve så længe, vi husker, og det bliver underligt den dag, man ikke kan det mere. Men så kan man jo altid aflevere et brev i hånden til den, man godt kan lide. Der er heldigvis mange muligheder derude, og det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad man kan.

saturation