Både nyt og gammelt

Når vi ser på telefondelen af museet, får vi indblik i et felt, hvor udviklingen er gået rigtig hurtigt. Her er der plads til telefoner, som ikke er ældre end måske ti år, men de er allerede så forældede, at de ikke kan bruges længere. Derfor er de allerede kommet på museum, for der er meget langt fra de små computere, som vi alle løber rundt med i dag, til de telefoner, der var moderne for bare ti år siden.

De første af slagsen var elegante størrelser, der pyntede i hjemmet, og den gang gik det hele gennem en central, hvor man blev forbundet med den, man skulle tale med. Der var derfor ikke tal eller knapper på disse modeller. Det er nogle, de færreste husker, men de ses i rigtig mange mange gamle film og serier, og du finder dem naturligvis også på dette museum.

Telefoner blev som så meget andet mere og mere udbredte. Så almindelige, at det ikke længere var nødvendigt med omstillingsdamer. I stedet fik hvert hjem med telefon sin egen telefon med selvvalg, og landet var inddelt i områdenumre, så man altid vidste, hvad de første cifre skulle være.

Telefonerne var dog stadig stationære og ofte monteret på væggen, men det ændrede sig med mobiltelefonen. Mange unge vil næppe tro på størrelsen af de førstemobiltelefoner, men de var enorme, og det samme var deres batteri. Levetiden var kort, de var klodsede, og i film er mobiltelefonerne en af de ting, der viser en films reelle alder meget tydeligt.

Ny teknologi går stærkt, det findes alle steder, og det er ikke tæt på at stagnere eller stoppe.

saturation