Det hurtige brev blev en realitet
Noget vigtigt er sket. Der skal gives besked med det samme, men der er langt, meget langt, til modtageren. Hvordan kommer beskeden ud? Ja før i tiden måtte en person tage af sted med nyhederne, der ikke kunne vente. Senere kom morsealfabetet.
Alle bogstaver fik deres egen kode, og det var derfor muligt at sende en besked over endda meget lange afstande. Der sad en mand eller kvinde i hver ende og skrev og modtog eller sendte, og på den måde kom en besked frem på ingen tid.
Det var en banebrydende opfindelse, der bestemt har været med til at gøre verden mindre. De såkaldte “gnister”, der betjente telegrafen og morseapparatet, var hurtige som lynet, og selv om telegrafen ikke rigtig bruges længere, så lever morsealfabetet i bedste velgående endnu.
De fleste kender nødsignalet SOS, der er tre korte lyde, tre lange og tre korte igen. Det er det signal, der kan opfattes bedst, selv når der er knas på linjen, og det kan være forskellen på liv og død for dem i den anden ende.
I den mere fredelige ende finder vi for spejderne, der alle lærer morse. Så har de en hemmelig kode, de kan bruge sammen, som de færreste forstår derude.