Så kom e-boks

Det startede med NemID, der skal bruges i din netbank. En løsning, der viste sig at være helt fantastisk, og den blev hurtigt integreret til også at gælde andre områder. Ikke mindst i det offentlige, men også i private virksomheder.

Nu modtager du ikke længere breve fra det offentlige som papirbreve. De kommer i stedet i din e-boks, som er din personlige og krypterede indbakke. Alt fra pensionssager til høringer tikker ind her, og filerne fungerer på samme måde som et fysisk brev.

På den måde mister du ikke noget eller kommer til at smide et vigtigt brev ud, nej det ligger der fast som i en almindelig indbakke, og du kan altid finde dine breve frem, når du skal bruge dem.

Det er de færreste, der ikke har en e-boks, og det blev begyndelsen til enden for det danske brev. Der kan nemlig sendes til private på denne måde ved hjælp af deres CPR-nummer, og der kan sendes til virksomheder gennem deres CVR-nummer.

Alle er tilgængelige med en onlineløsning, og det har sparet mange udgifter til porto for det offentlige og for det private. Men der er en stor taber, og det er dem, der før leverede alle brevene. Breve kommer ikke længere ud hver eneste dag, måske flere gange dagligt. Der er ikke mange breve tilbage, så der er ingen grund til det længere.

Heldigvis for kurererne er der e-handel, så hvor det før var breve, der blev bragt ud, er det nu pakker. E-handel fylder mere og mere, og nu er postbuddet blevet til en pakkepost i stedet. For det er lidt rart at kunne få leveret det hele til hoveddøren i stedet for at skulle hente det selv et eller andet sted.

saturation