Kommunikation i krigstid

Nogle af de perioder, hvor der har været store problemer med kommunikationen, var under de to verdenskrige. Specielt anden verdenskrig var en udfordring for post, telefon og radio. Det hele var kontrolleret af den tyske besættelsesmagt, og det er en af de ting, som du på museet kan læse og se en masse om. Kommunikation i en tid, hvor alt er kontrolleret af en fremmed magt, er et kapitel for sig.

Der er en, som engang i en dunkel fortid har sagt “Det første offer i krigstid er sandheden”, så i krigstid er post, telefon og alle andre medier pludselig med til at forvrænge den virkelig, som de er med til at formidle.

Kommunikationen i krigstid bliver dog som et tveægget sværd, for der vil være lige så meget undergrundskommunikation, som bliver sendt ud, og det foregår også ved hjælp af de metoder, som nu engang er til rådighed.

Der bliver brugt forskellige metoder til at kode den kommunikation, som sendes ud, for budskaberne om, hvad der planlægges med tropperne, skal jo helst ikke falde i fjendens hænder. Det kan du lære meget mere om både på museets hjemmeside, og når du besøger det.

saturation