Mennesket skaber kontakt på mange måder

I dag er det utænkeligt for det fleste mennesker, i hvert fald i vores del af verden, ikke at have en smartphone inden for rækkevidde de fleste af døgnets timer. Ofte er den det første vi tjekker om morgenen, når vi vågner og det sidste, vi kigger på, inden vi slukker lyset og lægger os til at sove. Og så bruger vi den også som vækkeur, så vi stort set kan klare os med dette device til mange af de praktiske hverdagsopgaver.

Telefonen er vores primære kommunikationsmiddel. Tidligere havde vi et bredt spektrum af kommunikationsformer, men i dag er det telefonen, der står for en stor del af vores kommunikation med hinanden. Og det er i dag sådan, at mobilen er den foretrukne måde at gå på internettet på, så smartphonen er helt uundværlig for de fleste.

Tidligere havde vi flere måder at kommunikere på

Tilhører man en af de lidt ældre generationer, kan man måske savne de tider, da kommunikation foregik på andre måder. Vi skrev private breve til hinanden, og unge i dag kan forundres, når de er med til at rydde op i boet efter bedste- og oldeforældre og pludselig finder en bunke kærestebreve fra den afdødes ungdom. Den slags vil der ikke blive fundet meget af i fremtiden.

Måske er det på tide, at vi genoptager lidt af fortidens mere mangfoldige kommunikation? En vigtig del af kommunikationen fra myndigheder til borgere var tidligere for eksempel Plakater, som med deres budskaber kunne opfordre til det ene eller det andet. I dag ser vi også plakater i det offentlige rum, som opfordrer folk til at blive vaccinerede, holde øje med det nye MitID, ligesom vi selvfølgelig ser masser af plakater i det offentlige rum i forbindelse med valg til kommunalbestyrelser, regionsråd og Folketinget.

Vi vil opfordre dig til at tænke plakaten ind i dit liv som en spændende måde at kommunikere på. Derhjemme kan du bruge plakater, som du eksempelvis kan købe i webshoppen dearsam.dk, til at sende nogle signaler om, hvem du er. Find de motiver, der passer til din indretningsstil og dit temperament, og brug dem, når du indretter dine rum. Med plakater kan du sende budskaber om din interesse for natur, gastronomi, vin, teknik og kunst – og i modsætning til mange andre former for dekoration er plakater nemme at skifte ud. Så du kan skifte dine budskaber i takt med, at du synes, du selv flytter dig med hensyn til holdninger og livsanskuelse.

Mennesker skaber kontakt med hinanden på mange måder, og vi vil opfordre til, at vi igen begynder at bruge nogle af de former, vi tidligere brugte.

saturation